Libanon

Det nyeste prosjektet vårt er i Libanon, der vi retter fokuset mot barn med spesielle behov. Vi støtter organisasjonen Lsesd. 

Lsesd jobber sammen med mange kirker og andre organisasjoner.  Har for tiden over 20 hjelpeprosjekter som strekker seg over Libanon, Syria og Irak, og dekker opplæring, barnevern, grunnleggende assistanse (helsevesen, vannrensing og hygieneforsyning, melk og bleier), månedlig matassistanse.

De driver også skoler. Og det er her vår støtte går. I Libanon er det slik at hvert barn må ta en test for hvert år. Klarer de denne, får de gå videre til neste klassetrinn. Men barn som sliter med spesielle behov, klarer ofte ikke denne testen og blir dermed værende i et klassetrinn. For mange barn blir dette problematisk.  

De faller mellom to stoler. Noen barn velger da og slutte på skolen, og havner derfor på gaten. Mens andre barn får ikke den faglige stimulien p.ga mangel på ressurser, både økonomisk og personal. Vi håper ved vår støtte kan vi være med å bidra til en god utvikling for disse barna.

Sierra Leone

Informasjonen om prosjektet foregår ved at hele landsbyen samles.

"Å bryte stillheten omkring kvinnelig omskjæring og vold i nære relasjoner” er navnet på prosjektet, som finner sted i et land der omskjæring er svært utbredt og vold i nære relasjoner forekommer alt for ofte. Etter Ebolaepedemien ble det noen steg tilbake, men Baptistkvinnene forsetter og støtte dem økonomisk så på den måten hjelper vi dem videre.

 

Kongo. Fødestuer og mor og barn.

Mor som har besøkt en av de lokale helsestasjonene

·      Vi fortsetter vårt prosjekt i Kongo. Det er  prosjektet mor/barn og bygging av fødestuer. 75.000,- skal fordeles over 3 år.Fødestuer er viktige. Der får de føde i trygge omgivelser.

 

Mødre som har besøkt den lokale helsestasjonen.